ΥΛΙΚΑ
- 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 αβγό + 1 αβγό
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 80 γραμμάρια φυσικός χυμός πορτοκαλιού
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- φυσική βανίλια
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
- Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
- Τρίβουμε το πορτοκάλι στον τρίφτη και μετά το στίβουμε για να πάρουμε το χυμό του
- Χτυπάμε το βούτυρο στο mixer σε δυνατή ταχύτητα με το εξάρτημα που λέγεται σύρμα μέχρι ν' ασπρίσει - 2΄λεπτά περίπου
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει αφράτο
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το ένα αβγό, το χυμό, το ξύσμα, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη
- Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ
- Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και τα ρίχνουμε στο μπωλ με τη ζύμη κοσκινίζοντας και ανακατεύοντας ώστε να έχουμε μία ομοιογενή ζύμη
- Πλάθουμε ένα μακρόστενο κορδόνι και μετά του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε: στρογγυλό, πλεξούδα κλπ
- Τοποθετούμε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου αφού προηγουμένως έχουμε στρώσει τη λαδόκολλα
- Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι το άλλο αβγό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια μας
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC και ψήνουμε για 15΄λεπτά περίπου
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω σε μία σχάρα και τα διατηρούμε για πολλές ημέρες σε μεταλλικό κουτί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου