add

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Κουλουράκια με αρωμα πορτοκαλιου




ΥΛΙΚΑ
  • 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 αβγό + 1 αβγό
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 80 γραμμάρια φυσικός χυμός πορτοκαλιού
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • φυσική βανίλια
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
  • Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
  • Τρίβουμε το πορτοκάλι στον τρίφτη και μετά το στίβουμε για να πάρουμε το χυμό του
  • Χτυπάμε το βούτυρο στο mixer σε δυνατή ταχύτητα με το εξάρτημα που λέγεται σύρμα μέχρι ν' ασπρίσει - 2΄λεπτά περίπου
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει αφράτο
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το ένα αβγό, το χυμό, το ξύσμα, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη
  • Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ
  • Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και τα ρίχνουμε στο μπωλ με τη ζύμη κοσκινίζοντας και ανακατεύοντας  ώστε να έχουμε μία ομοιογενή ζύμη
  • Πλάθουμε ένα μακρόστενο κορδόνι και μετά του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε: στρογγυλό, πλεξούδα κλπ
  • Τοποθετούμε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου αφού προηγουμένως έχουμε στρώσει τη λαδόκολλα
  • Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι το άλλο αβγό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια μας
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC και ψήνουμε για 15΄λεπτά περίπου
  • Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω σε μία σχάρα και τα διατηρούμε για πολλές ημέρες σε μεταλλικό κουτί
πηγη<=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου