add

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Τζουλαμάς

Τζουλαμάς
Υλικά:

1⁄2 κιλό συκώτι χοιρινό (η συκωτάκια πουλερικών)
125γρ. βούτυρο
1⁄2 κιλό ρύζι
4 1⁄2 ποτήρια ζωμό κοτόπουλου
200γρ. σταφίδες
200γρ. αμύγδαλα η καρύδια ψιλοκομμένα
150γρ. ζάχαρη
λίγο πιπέρι
1⁄2 κουτάλακι κανέλα

Υλικά για το φύλλο:

1⁄2 κιλό σκληρό αλεύρι
2 κουταλιές λάδι
λίγο αλάτι
1 ποτήρι χλιαρό νερό

Εκτέλεση:

Κόβετε το συκώτι σε μικρά κομμάτια και τα τηγανίζετε με 2 κουταλιές βούτυρο. Προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι, 3 1/2 ποτήρια ζωμό και το ρύζι. Βράζετε το ρύζι και αν ο ζωμός δεν είναι αρκετός, προσθέτετε λίγο ακόμα.
Λίγο πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε καλά.

Ετοιμάζετε το φύλλο: ρίχνετε το νερό, το λάδι και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνετε καλά. Χωρίζετε τη ζύμη σε 3 μέρη και ανοίγετε κανονικό φύλλο. Απλώνετε ένα φύλλο σ' ένα βουτυρωμένο ταψί και το πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη. Στρώνετε πάνω τη μισή γέμιση και πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη. Απλώνετε πάλι ένα φύλλο, το βουτυρώνετε και το πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη. Βάζετε την άλλη μισή γέμιση και πασπαλίζετε πάλι με ζάχαρη και κανέλα. Στην συνέχεια, τοποθετείτε και το τρίτο φύλλο. Ρίχνετε περίπου 1 ποτήρι ζωμό μέσα στο ταψί και βάζετε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ψήνετε τον τζουλαμά σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Από το: syntages.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου