add

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Κοτόσουπα με σπανάκι


Εάν δεν έχετε χρόνο και θέλετε να ετοιμάσετε στα γρήγορα μια κοτόσουπα, τότε οι συμπυκνωμένοι ζωμοί σε μορφή κύβου μπορούν να σας δώσουν τη λύση. Εναλλακτικά και για όσους έχουν διαθέσιμο χρόνο και μεράκι με την μαγειρική, μπορείτε να βράσετε σε 3-4 ποτήρια νερό, για 20 λεπτά μισό κοτόπουλο.

ΥΛΙΚΑ (μερίδες δύο)
Δυόμισι φλιτζάνια νερό
2 κύβους ζωμού κότας
2 κουταλάκια χυμός λεμονιού
1/4 κουταλάκι ξερό θυμάρι τριμμένο
4 φύλλα σπανάκι ξεπλυμένα και χοντροκομμένα
Το κοτσάνι από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό, το χυμό λεμονιού και το θυμάρι.
  • Οταν το νερό ζεσταθεί, διαλύετε μέσα τον κύβο του ζωμού κότας και τα αφήνετε να βράσουν για δέκα λεπτά.
  • Βάλτε σε καθένα από τα δύο πιάτα σούπας τα φύλλα σπανάκι ωμά και σερβίρετε από πάνω τη ζεστή σούπα.
  • Γαρνίρετε με το κρεμμυδάκι και σερβίρετε αμέσως.

πηγη<=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου