add

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

σπανακόπιτα νηστισιμη



ΥΛΙΚΑ

● 1 κιλό σπανάκι
● 1 φύλο για πίτα (έτοιμο ή σπιτικό)
● ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
● ½ κουταλάκι αλάτι
● 2 κουταλιές ψυλοκομένο μάραθο
● 2 κουταλιές ψιλοκομένο δυόσμο
● 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
● 2 κουταλιές πλιγούρι
● 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒάζεΤΕ το σπανάκι με πολύ λίγο νερό σε μία κατσαρόλα για να ζεματιστεί. Όταν μαλακώσει και συρρικνώσει προθέτετε το αλάτι. Μετά από 10 λεπτά που θα έχει σκουρίνει το χρώμα του, το βγάζετε από την φωτιά και το ανακατεύετε σε ένα μπολ με το λάδι, τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο και το μάραθο. Προσθέτετε επίσης λίγη τριμμένη φλούδα λεμονιού και το χυμό από το λεμόνι. Τέλος ανακατεύετε το πληγούρι το οποίο μπαίνει στην γέμιση για να τραβηξει τα πολλά ζουμιά.

Σε ένα ταψί, ανοίγετε το φύλο και από επάνω απλώνετε την γέμιση. Καπακώνετε με ένα δεύτερο φύλο και κλείνετε καλά τις άκρες. Βάζετε την πίτα στο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Η πίτα θα
 είναι έτοιμη όταν το φύλλο έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο παρασκευής  της πίτας το ελαιόλαδο δεν τσιγαρίζεται και έτσι διατηρεί όλα τα θρεπτικά του συστατικά αναλλοίωτα. Εκτός αυτού, τα φρέσκα μυρωδικά κρατάνε το χρώμα, το άρωμα και τις βιταμίνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου