add

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

food+drink//Γλυκό ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ


Γλυκό ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 πακέτο
φύλλο κρούστας για γλυκά
300 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
3/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη

ΥΛΙΚΑ για το ΣΙΡΟΠΙ
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1/2 λεμόνι το χυμό του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το baking powder και την κανέλα και το αδειάζουμε στο μείγμα των αυγών.
Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό αλλά μην το αραιώστε με υγρά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30-32 εκατοστά και βάζουμε τα μισά φύλλα από κάτω βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα αμυγδάλου και αυγών, ισιώνουμε την επιφάνεια και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βοιυτυρώνοντάς τα πάλι ένα ένα!
Χαράζουμε το γλυκό σε λωρίδες
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30 με 35 λεπτά και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Βράζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό επί 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.
Ρίχνουμε τότε το λεμόνι και σβήνουμε τη φωτιά.
Περιχύνουμε το γλυκό με το καυτό σιρόπι και αφήνουμε για ώρα να το πιεί.

Read more: http://www.i-diadromi.com/2012/10/blog-post_8492.html#ixzz2Ahkxsyva

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου