add

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

food+drink// Τσουβράς, παραδοσιακό πιάτο της Τήλου

Η αυθεντική γκασπάτσο λοιπόν δικαιωματικά ανήκει στην Τήλο με τον Τσουβρά. Ένα πιάτο που μπορείτε να το απολαύσετε κρύο ή ζεστό και με μυρωδικά της αρεσκείας σας! Αυτή την εβδομάδα λοιπόν παρουσιάζω μία συνταγή από το βιβλίο μου «Παραδοσιακές Γεύσεις του Αιγαίου» και δεν είναι τίποτα ομορφότερο από μία απλή, ταπεινή και πολύ γευστική ντοματόσουπα ή τσουβρά, μία συνταγή που μας έρχεται από την Τήλο!

Υλικά
  • 4 τομάτες ώριμες, πολτοποιημένες
  • ½ φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, κατά προτίμηση έξτρα παρθένο
  • αλάτι

Εκτέλεση
  1. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε τον πολτό από τις τομάτες και σιγο-βράζουμε για 25 λεπτά.
  3. Συμπληρώνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με νερό.
  4. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 25 λεπτά.

Tip: Η σούπα μπορεί να γίνει και με άλλα τοπικά αμυλούχα όπως πληγούρι.
http://www.fnl-guide.com/gr/el/weekly-columns/weekly-recipe/sintagi-tsouvras/#.UIJRykgRLt9.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου