add

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

food+drink//Μοσχάρι κοκκινιστό με ξύδι βαλσάμικο και λαχανικά

Για ένα καλό φαγητό αξίζει πάντα να περιμένουμε!

Υλικά

Για 8 άτομα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 225 γρ μοσχαρίσιο κρέας
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 200 γρ σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλυτζάνι βαλσαμικό ξύδι
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 κύβος ζωμός
  • 4 καρότα
  • 2 πατάτες
  • σέλινο
  • σπανάκι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το σκόρδο και αλάτι. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το κρέας σε κύβους αφαιρώντας το περιττό λίπος. Προσθέτουμε το κρέας στη κατσαρόλα και σοτάρουμε απ' όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το βαλσάμικο αφήνοντάς το να εξατμιστεί. Επαναλαμβάνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας,  το ζωμό και αρκετό νερό μέχρι να καλύψουμε το κρέας. Χαμηλώνουμε τη θερμότητα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για λίγες ώρες μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Βράζουμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το κρέας να μαγειρεύεται για αρκετές ώρες.
πηγη:νηστικο αρκουδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου