add

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

food+drink//Ντονέρ (Γύρος από κιμά)

sυνταγή: Ντονέρ (Γύρος από κιμά)

Πάμε να φτιάξουμε σπιτικό Ντονέρ (Γύρος από κιμά);
Υλικά 
1 κιλό κιμά ανάμεικτο (χοιρινό-μοσχάρι) 3 φορές περασμένο από την μηχανή
1 κουτ. σούπας κάρι
1 κουτ. σούπας μπαχάρι
1 κουτ. σούπας ρίγανη
1 κουτ. τσαγιού πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
αλάτι
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά
1/3 κούπας γάλα
1 αβγό
Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Φτιάχνουμε ένα μακρόστενο ρολό και το τυλίγουμε με λαδόκολλα. Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 50 λεπτά, βγάζουμε την λαδόκολλα και το ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ώσπου να ροδίσει. Κόβουμε τον γύρο σε λεπτές φέτες τον αφήνουμε να κρυώσει και τον Σερβίρουμε. Καλή Επιτυχία!
*Συνοδεύεται άψογα με κρεμμύδι και πίτα για σουβλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου