add

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

CHEESECAKE ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ SAUCE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


CHEESECAKE ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ SAUCE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΆ:

για την βάση:
•1 πακ.μπισκότα σοκολάτας (εμπορίου)
•100 γρ,βούτυρο λιωμένο

για την γέμιση:
•300 γρ.τυρί-κρέμα
•250 γρ.κρέμα γάλακτος με ζάχαρη
•1 γιαούρτι στραγγιστό
•1 βανίλια
•1 κσ.χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
•1 κονσέρβα αχλάδια (κομπόστα) ή άλλα φρούτα
•1-2 κσ.λικέρ της αρεσκείας μας

για την σος σοκολάτας:
•200 γρ.σοκολάτα - κουβερτούρα
•100 γρ. γάλα εβαπορέ
•1-2 κσ.μέλι (προαιρετικά)
•1 κσ.κονιάκ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

1.Ανακατεύουμε τα τριμμένα (στο Multi) μπισκότα με το βούτυρο και στρώνουμε κάτω σε μια φόρμα "δαχτυλίδι".2.Τα πατάμε καλά και την φόρμα τοποθετούμε στο ψυγείο.
3.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτεί σαντιγί.
4.Το τυρί-κρέμα χτυπάμε με το γιαούρτι,την βανίλια και τα προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας τα πολύ απαλά.
5.Τέλος βάζουμε το λεμόνι και το λικέρ.
6.Αδειάζουμε όλο το μείγμα στην φόρμα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.7.Σουρώνουμε τα αχλάδια από το σιρόπι. και τα βάζουμε ολόκληρα επάνω στο γλυκό.

8.Ετοιμάζουμε την σος: βράζουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και τα ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτοντας το μελί και το κονιάκ.
9.Πριν το σερβίρισμα βγάζουμε το γλυκό από την φόρμα,το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε την σος σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου