add

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

food+drink//Πανακότα γιαουρτιού με κούλις ροδάκινου και φράουλας

Πανακότα γιαουρτιού με κούλις ροδάκινου και φράουλαςΠανακότα γιαουρτιού με κούλις ροδάκινου και φράουλας
Υλικά για 10 άτομα
600 ml. γάλα πλήρες
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. ζάχαρη
1/2 βανίλια ξύλο
4-5 φύλλα ζελατίνης
100 γρ. ροδάκινα
100 γρ. φράουλες
100 γρ. αχνή ζάχαρη
30 ml. grand marnier
30 ml. νερό
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και αφήνουμε μέχρι να γίνει χλιαρό.
2. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει παχύρρευστο.
3. Τοποθετούμε σε φόρμες ή σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.
4. Για τη σάλτσα φρούτων λιώνουμε τη ζάχαρη σε μικρό σκεύος. Λίγο πριν γίνει καραμέλα ρίχνουμε τα ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα κομματάκια, το grand marnier και το νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τις φράουλες.
5. Βγάζουμε την πανακότα από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με τις σάλτσες φρούτων.
*Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε εποχιακό φρούτο.
http://www.nline.gr/2774/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου