add

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

food+drink//TOΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


TOΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
150γρ.αμύγδαλο σε σκόνη
100γρ.άχνη ζάχαρη
60γρ.ασπράδια αυγού
50γρ.κρέμα γάλακτος 35%
10γρ.κορν φλάουερ
50γρ.κουβερτούρα 55%

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
300.γρ.κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή(παγωμένη)
300γρ.κουβερτούρα 55%
150γρ.γάλα

πραλίνα φουντουκιού
eclats d or (φλύδες από πουράκια γίνεται η τούρτα τραγανή)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
250γρ.σοκολάτα(gianduja)τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια.
200γρ.κρέμα γάλακτος 35%

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος λιώνουμε την κουβερτούρα στους 50-55βαθ.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε την κουβερτούρα.Απλώνουμε το μείγμα σε τσέρκι 22εκ.και ψήνουμε στους 170βαθ για 15λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα.Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.Αφήνουμε 1λεπτό κ ανακατεύουμε.Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα.Ανακατεύουμε απαλά.Σε ένα τσέρκι 24εκ.βάζουμε το μπισκότο και από πάνω την πραλίνα με το κροκαν στην συνέχεια γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας.Αφήνουμε στο ψυγείο κατά προτίμηση στην κατάψυξη για ένα βράδυ ώστε να παγώσει πολύ καλά και να μπορέσουμε να τη γλασάρουμε.Ξεφορμάρουμε και την τοποθετούμε σε μία σίτα για να την γλασάρουμε.Γαρνίρουμε με καραμελωμένα φουντούκια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά.Όταν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα (giandujia),αφήνουμε για 2 λεπτάκ με μια μαρίζ ή ένα μπλέντερ χειρός ομοιογενοποιούμε πολύ καλά.Γλασάρουμε άμεσα.

Για τα καραμελωμένα φουντούκια
100γρ.φουντούκια
70γρ.ζάχαρη

Σε ένα αντικολητικό τηγάνι ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου καραμελώσει.Ρίχνουμε τα φουντούκια κατά προτίμηση ζεστά κι ανακατεύουμε ώστε να καραμελώσουν.Τα απλώνουμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν και γαρνίρουμε την τούρτα.
stelios parliaros-syntages.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου