add

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

food+drink//Σουβλάκι με χαλούμι

Σουβλάκι με χαλούμι

Το σουβλάκι τείνει να γίνει (εάν δεν έχει γίνει ήδη) φαγητό παγκοσμίου εμβέλειας. Για αυτό σήμερα σας παρουσιάζουμε μία συνταγή που έχει στοιχεία Κύπρου - και κυρίως το παραδοσιακό -και λαχταριστό- χαλούμι.
Είστε έτοιμοι;

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα):
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
16 μικρά μανιτάρια
250 γρ. χαλούμι
50 ml ελαιόλαδο
30 ml ξίδι βαλσάμικο
Αλατοπίπερο
Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα (3 3εκ.), αφού αφαιρέσουμε το εσωτερικό τους (εκτός από τα μανιτάρια).
Κόβουμε το χαλούμι σε 16 κύβους.
Περνάμε τα υλικά (ένα το καθένα) σε 16 κοντά σουβλάκια με την εξής σειρά: πιπεριά πράσινη, μελιτζάνα, πιπεριά κόκκινη, κολοκυθάκι, πιπεριά κίτρινη, μανιτάρι, χαλούμι.
Πασπαλίζουμε τα σουβλάκια με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Ψήνουμε σε δυνατή σχάρα για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά.
Όταν είναι έτοιμα τα ραντίζουμε με το ξίδι και τη ρίγανη.
Πηγή: cyforums.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου