add

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

food+drink//Κωκ ταψιού


Κωκ ταψιού 

Υλικά
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
5 αβγά
1 baking powder
2 βανίλιες
2 κ.σ. νερό

Για την κρέμα

2 1/2 λίτρα γάλα
1 1/4 κούπας κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη
5 κροκάδια
2-3 βανίλιες

Για την επικάλυψη
200 γρ.εβαπορέ αδιάλυτο
200 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη βάση και τα χτυπάμε με το μίξερ
στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.
DSC_0025
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε καλά βουτυρωμένο ταψί με
διαστάσεις 40x35 εκ.
DSC_0027
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω για ακριβώς 15 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
DSC_0030
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε επάνω
σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα.
DSC_0028
DSC_0031
Την αδειάζουμε πάνω στην κρύα βάση. Αφήνουμε και πάλι να κρυώσει εντελώς.
DSC_0032
Τέλος,λιώνουμε σε μπεν μαρί το εβαπορέ με τη σοκολάτα και στρώνουμε
το μείγμα πάνω στην κρύα κρέμα.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
DSC_0036
Είναι καλύτερα να το καταναλώσουμε την επόμενη μέρα που θα έχει
κρυώσει καλά!!
DSC_0023
Γίνεται ακόμη καλύτερο όσο στέκεται.
DSC_0014

Read more: http://www.i-diadromi.com/2012/10/blog-post_7310.html#ixzz2AhjgBSsq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου