add

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Τα τέλεια onion rings



Αυτό το δημοφιλές ορεκτικό φτιάχνεται εύκολα στο σπίτι. Ιδανικό "ταίρι" του, η barbeque sauce...


Υλικά
Για τον χυλό
3 κουτ. αλεύρι
1 αυγό
3 κουτ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά δαχτυλίδια
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τον χυλό, κοσκινίστε το αλεύρι και ρίξτε το σε ένα μπωλ μαζί με λίγο αλάτι. Κάντε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίξτε το αυγό, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει βελούδινο. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Κόψτε τα κρεμμύδια σε δαχτυλίδια, βάλτε τα μέσα σε παγωμένο νερό και αφήστε τα για 30 λεπτά. Σουρώστε και στεγνώστε τα καλά με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια ρίξτε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί καλά. Πάρτε λίγα λίγα τα κρεμμύδια, βουτήξτε τα στο χυλό και μετά μέσα στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα (για να τηγανιστούν τέλεια και να μείνει τραγανό το εξωτερικό, μην τα στριμώχνετε μέσα στο τηγάνι). Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε τα και αφήστε τα για λίγο σε χαρτί κουζίνας- σερβίρονται ζεστά.

Queen.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου