add

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
ΥΛΙΚΑ
-1πακετο μακαρονια χοντραΝο 3.
-1/2 κιλο κιμα μοσχαρισιο
-1φλυτζανι κεφαλοτύρι τριμενο
-2κρεμμυδια
-1σκελιδα σκορδο
-1 κουτι ντοματακια ψιλοκομμενα
-1 φλυτζανι λευκο κρασι
-1 ξυλακι κανελα
-Μπεσαμελ:
-6 κ.σ.βουτηρο η’μαργαρινη
-6κ.σ.αλευρι
-1 λιτρο γαλα
-2 αυγα
-αλάτι-πιπέρι
-μοσχοκαρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζετε στραγγιζετε τα μακαρονια,και τα μεταφερετε σε λαδωμενο ταψι.Σε μια κατσαρολα σοταρετε το κρεμμυδι και το σκόρδο,προσθετετε και σοταρετε καλα και τον κιμα.Σβηνετε με το κρασι.Αφηνετε να εξατμιστει το κρασι και προσθετετε τη ψιλοκομμένη ντομάτα,αλατοπιπερο και την κανελα.Σιγοβραζετε τον κιμα για μιση ωρα περιπου.Εν τω μεταξυ ετοιμαζετε την μπεσαμελ ως εξης:Σε μια κατσαρολα λιωνετε το βουτηρο σε χαμηλη φωτια.Προσθετετε και το αλευρι και ανακατευετε να ψηθει το αλευρι.Προσθετετε σιγα-σιγα και το γαλα ανακατευωντας με το συρμα,αφηνοντας να βρασει και να δεσει η σαλτσα.Πριν αποσυρετε από τη φωτια προσθετετε το αλατοπιπερο,το μοσχοκαρυδο,και τα αυγα ανακατευωντας δυνατα.Μεταφερετε τον κιμα στο ταψι και σκεπαζετε τα μακαρονια.Πασπαλιζετε τον κιμα  με το μισο από το τριμμενο τυρι.Προσθετετε τη μπεσαμελ πανω στον κιμα,πασπαλιζετε με το υπολοιπο τυρι,και ψηνετε στο φουρνο στους 180 βαθμους για μια ωρα περιπου μεχρι να ψηθει και να ροδισει το φαγητο.Αφηνετε λιγο να κρυωσει και κοβετε σε μεριδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου