add

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Σφολιατίνια με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό





Yλικά για 10 φορμάκια
1 πακέτο (500 γρ.) ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

360 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια

2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές, κομμένες σε ροδέλες

2 αυγά

150 ml κρέμα γάλακτος

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

3 κουταλιές της σούπας

βασιλικό ψιλοκομμένο

Στρώνετε από δύο σφολιατάκια σε κάθε φορμάκι έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες τους και τα τρυπάτε σε διάφορα σημεία. Τρίβετε τη μοτσαρέλα σε χοντρό τρίφτη και την ανακατεύετε με το μισό βασιλικό.
Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε τα 2/3 από το μείγμα αυτό με το μείγμα τυριού-βασιλικού. Κατόπιν το μοιράζετε πάνω στα σφολιατάκια.
Τοποθετείτε σε κάθε φορμάκι από μια ροδέλα ντομάτας και τη μισοβυθίζετε στο μείγμα με το τυρί. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο βασιλικό. Περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας γάλακτος-αυγών. Ψήνετε τα σφολιατάκια στο φούρνο μέχρι να αποκτήσουν ρόδινο χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου