add

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

food+dring//Κρεατόπιτα

Κρεατόπιτα


Υλικά
600γρ, 4 4/5 φλιτζ. τσαγιού Αλεύρι
50γρ, ¼ φλιτζ. τσαγιού Ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
νερό (όσο πάρει)
Γέμιση: 1 kg και 300 gr Κρέας από  μοσχάρι κατά προτίμηση ποντίκι. 
250γρ, 2 Κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους 
1 ματσάκι Σέλινο
250γρ, 4-5 Καρότα
500γρ, 2,5 μέτρια Κολοκύθια
Τυρί τριμμένο
Κρεατόπιτα½ λίτρο, 2 ½ φλιτζ. τσαγιού Γάλα
130γρ,  ¾ φλιτζ. τσαγιού Πλιγούρι 
2 Αυγά
200γρ Φέτα  
100γρ Κεφαλοτύρι τριμμένο
1 ποτηράκι λευκό Κρασί
Αλάτι, Πιπέρι


Εκτέλεση
Βράζετε το κρέας. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, αλάτι, πιπέρι και το κρασί. Λίγο πριν βράσει ρίχνετε τα κολοκύθια. Μόλις βράσει σουρώνετε το ζωμό (κρατάτε 1 kg) και λιώνετε με το πιρούνι. Ρίχνετε 1 χούφτα τυρί τριμμένο. Ανακατεύετε το γάλα με 800 γρ. ζωμό. Ρίχνετε το πλιγούρι  και το αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά. Ρίχνετε μέσα τα αυγά, τη. φέτα, το κεφαλοτύρι.
Για το φύλλο, ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά. Ανοίγετε 2 φύλλα, λαδώνετε ενδιάμεσα και τα βάζετε στον πάτο. Στρώνετε πρώτα το κρέας, βάζετε ένα λεπτό φύλλο ζύμης τοποθετείτε πάνω την κρέμα με το πλιγούρι και καλύπτετε με 2 φύλλα που έχετε λαδώσει. Αλείφετε με αυγό και λάδι και ψήνετε στους 200°C για 1 ½ ώρα περίπου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου