add

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Γλυκιά κόκκινη κολοκυθόπιτα

κλωσόρισε και φέτος τη γλυκιά κόκκινη κολοκύθα που κάνει την εμφάνισή της στα μανάβικα κάθε Σεπτέμβριο. Στόλισέ τη με καρύδια, ζάχαρη και κανέλα και τύλιξέ τη σε χωριάτικη ζύμη για να απολαύσεις ένα παραδοσιακό φθινοπωρινό γλύκισμα με ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά:
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες (το πιο χοντρό που θα βρεις)
  • 1 κιλό γλυκιά κόκκινη κολοκύθα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • Κανέλα (σκόνη)
  • Μισό λίτρο φρέσκο γάλα
  • 3 φρέσκα αυγά
  • 1/4 καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τρίβεις την κολοκύθα, προσθέτεις ελάχιστο αλάτι και την αφήνεις σε μια μεγάλη γαβάθα να βγάλει τα νερά της. Μετά από 20 λεπτά την στραγγίζεις καλά και προσθέτεις τη ζάχαρη, αρκετή κανέλα, την καρυδόψιχα, τα αυγά χτυπημένα και ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα. Ανακατεύεις τα υλικά. Λαδώνεις τον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού, στρώνεις το πρώτο χωριάτικο φύλλο, ρίχνεις λίγο λάδι και στρώνεις και το δεύτερο. Ρίχνεις τη μισή γέμιση φροντίζοντας να απλωθεί παντού, μετά ένα φύλλο, λάδι, την υπόλοιπη γέμιση και από πάνω ένα φύλλο, λάδι και το τελευταίο φύλλο. Γυρίζεις προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν έξω από το ταψί και τις κλείνεις με βρεγμένα δάκτυλα. Ρίχνεις λίγο λάδι περιμετρικά και επάνω στην πίτα και την ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου τρία τέταρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου