add

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Ραβανί με επικάλυψη σοκολάτας


Ραβανί με επικάλυψη σοκολάτας


Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
10 αυγά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά


Για το σιρόπι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

Για την επικάλυψη σοκολάτας
1 ποτήρι νερό
1 ποτηράκι κονιάκ
Σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού κόρν φλάουρ




 

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας συνεχώς,
ρίχνουμε φρυγανιά,κανέλα, μπέικιν πάουντερ και αμύγδαλα.

Όταν το μείγμα γίνει έτοιμο, το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Ισιώνουμε την επιφάνεια του και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις (πάνω και κάτω) για 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν κρυώσει το ραβανί,το περιχύνουμε με το σιρόπι καυτό.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα στη φωτιά με 1 ποτήρι νερό,1 ποτηράκι κονιάκ και το κόρν-φλάουρ κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.

Ρίχνουμε και την κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν όλα μια ομοιόμορφη πηχτή κρέμα, που τη στρώνουμε πάνω στο ρεβανί μας.

Σερβίρεται με ζεστό καφέ με σοκολάτα!


www.sidagi.gr 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου