add

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ


ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
·        1κιλο γαριδες μεγαλες
·        300 γρ. φετα σκληρη
·        2 φλυτζανια λαδι
·        2 κουτια ντοματακια ψιλοκομμενα
·        1 κ.σ ντοματοπελτε
·        1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμενο
·        3 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες
·        Αλάτι-πιπέρι
·        1 κ.γ ριγανη
·        2 σφηνακια ουζο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρη κατσαρολα ζεσταινετε το λαδι και σοταρετε το κρεμμυδι και τη μια σκελίδα σκόρδο.Προσθετετε και τις ψιλοκομμενες ντοματες τον  πελτε το αλατοπιπερο και τη ριγανη.Αφηνετε λιγ ο να βρασει  η σαλτσα και να δεσει.Σε ένα φαρδυ τηγανι ζεσταινετε το υπολοιπο λαδι και τηγανιζετε τις γαριδες.Προσθετετε το υπολοιπο σκόρδο στο τηγανι αφηνετε λιγο να σοταριστει και ‘σβηνετε’ με το ουζο.Αφηνετε λιγο να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετετε στο τηγανι μαζι με τις γαριδες και τη σαλτσα ντοματας.Αφηνετε λιγο να μαγειρευτουν οι γαριδες μαζι με τη σαλτσα,και λιγο πριν αποσυρετε από τη φωτια προσθετετε και τη φετα θρυμματισμενη .Αφηνετε λιγο να λιωσει ελαφρα,και αποσυρετε από τη φωτια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου