add

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ.


Σαρδέλες με σκόρδο

Υλικά: 1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες πλυμένες και ανοιγμένες στην κοιλιά
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 κουταλιές ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
χοντρό αλάτι
ριγανη.

Εκτέλεση: Αφαιρέστε την ραχοκοκαλιά από τις σαρδέλες και ανακατέψτε σε ένα μπολ τρεις κουταλιές ελαιόλαδο με σκόρδο  και αλείψτε τα ψάρια. Αλατίστε τις σαρδέλες με χοντρό αλάτι και ψήστε τις σε δυνατή φωτιά στη σχαρα για τρία με τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά. Ανακατέψτε το υπόλοιπο λάδι με τον χυμό λεμονιού και ραντίστε τις πριν τις σερβίρετε  Πασπαλιζετε με τη ριγανη.

1 σχόλιο: