add

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Πατάτα Γεμιστή με γαλλικό τυρί Riblaire!

Πατάτα Γεμιστή

Γεμιστή με γαλλικό τυρί Riblaire!

Υλικά

Για 2 άτομα
Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου

Βασικά συστατικά

  • 1 μεγάλη πατάτα με τη φλούδα της
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (ζωικό)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί riblaire
  • 100 γρ. σαλάμι Λευκάδος κομμένο σε κυβάκια

Διαδικασία

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το riblaire με οποιοδήποτε άλλο τυρί της αρεσκείας σας.
Τυλίγουμε την πατάτα με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου 1 ώρα. Αν την ψήσετε στη χόβολη χρειάζεται 45-50 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο, προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει εντελώς και να καραμελώσει. 

Μόλις ψηθεί η πατάτα, την ακουμπάμε στο ξύλο κοπής, την κόβουμε στη μέση και αδειάζουμε προσεκτικά τη σάρκα της σε ένα βαθύ πιάτο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τυρί και το σαλάμι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα συστατικά. Βάζουμε προσεκτικά το μείγμα στις 2 κούπες της πατάτας και σερβίρουμε. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο.
to arkoudi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου