add

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας

Κοτόπουλο κοκκινιστό Υλικά
  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1,8 – 2 κιλά
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες ή 1 κουτί κομματάκια ντομάτας σε κονσέρβα
  • 100ml κόκκινο κρασί
  • 100 – 150 ml νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες με τη φλούδα τους, πλυμμένες
  • 4-5 σπόρους μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 50ml λάδι περίπου
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτα (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Πλύντε το καλά και αν είναι ολόκληρο κόψτε το σε μερίδες.
Στεγνώστε τα κομμάτια καλά με χαρτί.
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάλτε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά.
Μόλις κάψει, τσιγαρίστε απ’ όλες τις πλευρές το κοτόπουλο,
βάζοντας 3-4 κομμάτια τη φορά.
Βάλτε όλα τα κομμάτια στο σκεύος και σβήστε τα με το μισό κρασί.
Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράζει για 10 λεπτά.
Σε άλλο τηγάνι και μέτρια φωτιά, σωτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα,
δεν πρέπει να ροδίσουν. Σβήστε τα με το υπόλοιπο κρασί και αδειάστε τα στην κατσαρόλα
με το κοτόπουλο. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μόλις αρχίσει να βράζει,
χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρέψτε για 1,5 με 2 ώρες,
ανάλογα με το μέγεθος του πουλερικού.
Ελέγξτε τη σάλτσα κατά τη διάρκεια και αν χρειάζεται προσθέστε λίγο νερό.
Δοκιμάστε και διορθώστε σε αλατι και πιπερι
x-s recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου