add

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΕΥΚΟΛΗ

Yλικά

Για 10 άτομα

Βασικά συστατικά

σιμιγδάλι | αυγά | γάλα
  • 2 λίτρα γάλα πλήρες
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 βιτάμ
  • 2 φλιτζάνια ψιλόσιμιγδάλι
  • 6 αυγά
  • 2 κουταλάκια απόσταγμα βανίλιας
  • Για το σιρόπι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • φλούδα ενός λεμονιού

Διαδικασία

Η γαλατόπιτα γίνεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας και με φύλλο αλλά και ξυπόλητη όπως συνηθίζει να λέγεται. Εγώ σήμερα σας προτείνω την ξυπόλητη γιατί εκτός από πεντανόστιμη είναι και πολύ απλή στην παρασκευή της και έτσι μπορεί εύκολα να την κάνει η καθεμιά και ο καθένας από εσάς που θέλει ένα γρήγορο σπιτικό γλυκό στη στιγμή!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το σιμιγδάλι, την ζάχαρη και τη μαργαρίνη. Μόλις γίνουν κρέμα τα αποσύρουμε από την φωτιά.Χτυπάμε τα αυγά και μόλις η κρέμα έρθει σε θερμοκρασί δωματίου τα ρίχνουμε μέσα και την ανακατεύουμε.Βάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η γαλατόπιτά μας.Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα. Μόλις σιροπιάσουν ραντίζουμε τη ζεστή γαλατόπιτα. Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και την σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου