add

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Θεσσαλική Γαλατόπιτα



Νόστιμη συνταγή για σπιτική γαλατόπιτα που τρώγεται ζεστή και κρύα.
YΛΙΚΑ
  • 2 lt. γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 1 κ.σ. βούτυρο ζωικό
  • Κανέλα
  • ¾ κούπας βούτυρο λιωμένο

Διαδικασία

Χρησιμοποείστε πρόβειο γάλα για περισσότερη γεύση και θερμίδες :-)
Θεσσαλική Γαλατόπιτα
Θεσσαλική ΓαλατόπιταΒάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις πήξει η κρέμα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το βούτυρο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε τα 2 αυγά, τα βάζουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη κανέλα.

Θεσσαλική Γαλατόπιτα
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με το βούτυρο και μετά τη δεύτερη στρώση ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη και κανέλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και αδειάζουμε την κρέμα. Σε ένα πιάτο χτυπάμε 1 αυγό με λίγη ζάχαρη και το ρίχνουμε στην επιφάνεια της πίτας για να δημιουργηθεί κρούστα και να πάρει ωραίο χρώμα. Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά.
ΠΗΓΗ:Νηστικο αρκουδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου