add

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Γεμιστά ψωμάκια

Γεμιστά ψωμάκια

  • 141
     



 Γεμιστά ψωμάκια


Υλικά 35-40 κομμάτια 1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. γλυκάνισο, σε σκόνη
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτί μπίρας (330 ml)
2 κ.σ. σουσάμι, για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση
1 φλ. ψίχα από καρύδι, τριμμένη
1 φλ. φέτα, τριμμένη
8-10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 φλ. ελιές, ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε την κανέλα, τον γλυκάνισο, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι. Προσθέτουμε σιγά σιγά την μπίρα και ζυμώνουμε ώσπου να ενωθούν τα υλικά και να ξεκολλήσουν από τα τοιχώματα της λεκάνης. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη για περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι από τη ζύμη, το ανοίγουμε με τα χέρια σαν πιτάκι, βάζουμε λίγη γέμιση (φέτα, καρύδια ή ελιές κτλ.), το κλείνουμε, το πλάθουμε σαν κεφτεδάκι και το βάζουμε στο ταψί. Συνεχίζουμε τη διαδικασία έως ότου τελειώσουν τα υλικά. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τα ψωμάκια με ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Τips
Αν θέλουμε, παραλείπουμε τη γέμιση ή αναμειγνύουμε τα υλικά της.
Το ίδιο νόστιμο θα γίνει και αν πλάσουμε τη ζύμη σε φραντζόλα ή σε μπαγκέτα.
πηγη:troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου