Υλικά (για 4 άτομα):
- 1 κιλό μπακαλιάρος παστός, ξαρμυρισμένος
- 200 γρ. μικρές πατάτες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 10 ντοματίνια
- 800 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- ½ φλιτζάνι άνηθος, ψιλοκομμένος
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ λεμόνι στυμμένο
Πλένεις και καθαρίζεις τις πατάτες. Ζεσταίνεις σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τις σοτάρεις για 5 λεπτά. Προσθέτεις τα κρεμμυδάκια και τα ντοματίνια και συνεχίζεις το σοτάρισμα για ακόμα 2-3 λεπτά. Ρίχνεις το σπανάκι και τον άνηθο και ανακατεύεις ώσπου να μαραθούν. Βάζεις επάνω στα χόρτα τον μπακαλιάρο, προσθέτεις λίγο νερό στην κατσαρόλα και αφήνεις το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες. Προς το τέλος, αν χρειαστεί, δυναμώνεις τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο λεμόνι και σερβίρεις.
πηγη:Golden magazine
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου