add

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

ΡΑΚΟΜΕΛΟ

-ΡΑΚΟΜΕΛΟ!!!
Πιες το ζεστό για να φτιάξεις κεφάλι ή απόλαυσέ το κρύο ως απεριτίφ πριν το φαγητό, το ρακόμελο πάει με όλα. Μόνο προσοχή, γιατί το μέλι και το άρωμά του συνήθως ξεγελάνε τους αμύητους και καταλήγουν να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους: στο φαινομενικά αθώο ποτό με τη γλυκιά γεύση κυριαρχεί σε ποσότητα και δύναμη η ρακή!

Τι θα χρειαστείς
1 λίτρο Τσίπουρο
4 κουταλιές της σούπας θυμαρίσιο μέλι
2 ξύλα κανέλας
1-2 καρφάκια γαρίφαλο (προαιρετικά)

Πώς το φτιάχνεις
1. Τοποθετείς σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά.
2. Τα βράζεις σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς, προσέχοντας ωστόσο να μην πάρει φωτιά το μείγμα από τις αναθυμιάσεις του Τσίπουρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου