add

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

food+drink//ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ



‎*ΓΛΥΚΑ*
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Υλικά :
Φύλλο κρούστας : 1 πακέτο 450-500gr
Ηλιέλαιο: 1 ποτήρι
Ζάχαρη : 1 ποτήρι
Πορτοκάλι : Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Baking powder : 1 φακελ. Baking powder 20γρ
Βανίλια : 1
Αυγά : 4
Γιαούρτι : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 ή 0%
Για το σιρόπι :
Ζάχαρη : 2 ποτήρια
Νερό : 3 ποτήρια
Πορτοκάλι : Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση :
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
2. Ανοίγουμε το φύλλο από τη συσκευασία και το αφήνουμε να στεγνώσει για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να κομματιάζεται εύκολα.
3. Πάνω στον πάγκο εργασίας κομματιάζουμε το φύλλο σε ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια.
4. Ανακατεύουμε στο μίξερ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5. Ρίχνουμε το φύλλο στο μείγμα και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά μέχρι να μουσκέψει καλά.
6. Βουτυρώνουμε 1 πυρέξ και αδειάζουμε όλο το μείγμα.
7. Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά. Στα 30 λεπτά, αν δεν έχει ψηθεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Για να βεβαιωθούμε ότι η πορτοκαλόπιτα είναι καλά ψημένη, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο. Όταν βγει στεγνό το γλυκό είναι έτοιμο.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει.
8. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 15 λεπτά.
9. Όπως είναι καυτό περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι.

Σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα με γλυκό κουταλιού, πορτοκάλι ή παγωτό καϊμάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου