φωτό: Γιώργος Δρακόπουλος
υλικά
για 12 μερίδες
Για τη βάση:
5 αυγά
180 γραμμ. ζάχαρη
160 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
10 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
40 γραμμ. κακάο
Για τη σοκολάτα:
400 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
400 γραμμ. κουβερτούρα, 52-55% κακάο, τεμαχισμένη
70 ml μέλι
50 ml μαύρο ρούμι
Για το σιρόπι:
200 γραμμ. ζάχαρη
200 ml νερό
xυμός από ½ λεμόνι
40 ml μαύρο ρούμι
Για τη βάση:
5 αυγά
180 γραμμ. ζάχαρη
160 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
10 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
40 γραμμ. κακάο
Για τη σοκολάτα:
400 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
400 γραμμ. κουβερτούρα, 52-55% κακάο, τεμαχισμένη
70 ml μέλι
50 ml μαύρο ρούμι
Για το σιρόπι:
200 γραμμ. ζάχαρη
200 ml νερό
xυμός από ½ λεμόνι
40 ml μαύρο ρούμι
εκτέλεση
Για τη βάση: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου αφρατέψουν και
ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και
ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. και
ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά (μπορούμε να το
φτιάξουμε μία ημέρα νωρίτερα ώστε να το κόψουμε πιο εύκολα). Κόβουμε
οριζόντια σε τρεις δίσκους.
Για τη σοκολάτα: Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα την κρέμα
γάλακτος. Μόλις πάρει βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και την
αδειάζουμε αργά στην κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας
συνεχώς ώστε να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα. Ρίχνουμε το ρούμι
και ανακατεύουμε.
Για το σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού για 3 λεπτά. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε το ρούμι.
Του Φώτη Χρυσανθίδη, από το ΒΗΜΑgourmet
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου