add

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

Ψαρόσουπα


Βασικά συστατικά

σκορπίνα | καπόνι
  • 1 κιλό σκορπίνες και καπόνια
  • 1 κιλό πατάτες
  • ½ κιλό κρεμμύδια
  • 1-2 καρότα
  • ½ - 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξινό
  • aλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Λένε, πως «τα ψάρια είναι για τους μούτσους και το ζουμί για τους καπεταναίους». Εμείς, στο Νηστικό Αρκούδι, λέμε ότι η ψαρόσουπα είναι πολύ σοβαρό πιάτο. Και ευτυχώς, πολύ εύκολα, μπορούμε να τη μαγειρέψουμε και να την ευχαριστηθούμε.
Ξεκινάμε, καθαρίζοντας τα ψάρια, μετά τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα καρότα, τα οποία κόβουμε σε χοντρές ροδέλες (όχι εμείς, οι μούτσοι). Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μαζί με θαλασσινό νερό (αν έχουμε καθαρό), προσθέτουμε τα ψάρια και τα λαχανικά και τα βράζουμε μαζί με αλάτι και πιπέρι για περίπου μισή ώρα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ρίχνουμε και το ξινό αντί για λεμόνι.
Τρώμε σπίτι ή εν πλω «καπεταναίοι και τόσοι άλλοι, λοστρόμοι, ναύτες, μηχανικοί» καθένας έχει το μερτικό του, έτσι είμαστ’ όλοι εμείς, οι νηστικοί... όπα και καλή μας όρεξη!
ΠΗΓΗ:Νηστικο αρκουδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου