add

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

Σαλάμι σοκολάτας με καρύδια και φιστίκι Αιγίνης





Υλικά


  • 200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γραμμ. μαργαρίνη
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο (να φαίνεται όταν το κόβουμε, να μην είναι πούδρα)
  • 1 πακέτο (225 γραμμ.) μπισκότα βουτύρου
  • Λίγο κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)

  • Εκτέλεση
Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο γάλα, τη μαργαρίνη, τη σοκολάτα και το κακάο. Αφού λιώσουν καλά, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να γίνει χλιαρό.
Σπάμε μέσα στο μείγμα σοκολάτας τα μπισκότα με το χέρι, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και αν θέλουμε ραντίζουμε το μείγμα με λίγο κονιάκ ή λικέρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τυλίγουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και το παγώνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 2 ώρες, να σφίξει. Το σερβίρουμε με παγωτό.

μερίδες 12
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψύξης 120 λεπτά

argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου