Σαλάμι σοκολάτας με καρύδια και φιστίκι Αιγίνης
Υλικά
- 200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 100 γραμμ. μαργαρίνη
- 4 κ.σ. κακάο
- 1/2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο (να φαίνεται όταν το κόβουμε, να μην είναι πούδρα)
- 1 πακέτο (225 γραμμ.) μπισκότα βουτύρου
- Λίγο κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)
- Εκτέλεση
Σπάμε μέσα στο μείγμα σοκολάτας τα μπισκότα με το χέρι, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και αν θέλουμε ραντίζουμε το μείγμα με λίγο κονιάκ ή λικέρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τυλίγουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και το παγώνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 2 ώρες, να σφίξει. Το σερβίρουμε με παγωτό.
μερίδες 12
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψύξης 120 λεπτάargiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου