add

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ
ΥΛΙΚΑ:

6 κρόκοι αυγών
6 ασπράδια αυγών
140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
70 γρ. αλεύρι
50 γρ. ινδική καρύδα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
1 λεμόνι κομμένο στα 2
100 γρ. ινδική καρύδα για το σερβίρισμα (πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια με το 1/3 της ζάχαρης σε σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε το μισό μείγμα στο μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και την καρύδα, προσθέτουμε τη υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ ή σ' ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι για 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού). Περιχύνουμε το ραβανί με το σιρόπι ζεστό και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου