add

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Μοσχαράκι νουά με λαχανικά και σάλτσα μανιταριών

Μοσχαράκι νουά με λαχανικά και σάλτσα μανιταριών

  • 135
     



 Μοσχαράκι νουά με λαχανικά και σάλτσα μανιταριών


Υλικά για 8 άτομα 1 μοσχαρίσιο νουά, περίπου 2 κιλά
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
500 γρ. μανιτάρια, λευκά, σε φέτες
20 γρ. μανιτάρια, αποξηραμένα και μουλιασμένα σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά
1 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
2 φύλλα δάφνης
4 κλωναράκια θυμάρι
6 κόκκους μπαχάρι
Για τον φούρνο
500 γρ. κατεψυγμένα λαχανικά (αρακάς, καρότο, καλαμπόκι, φασολάκια)
1 συσκευασία σάλτσα μπεαρνέζ, έτοιμη (στα σουπερμάρκετ)
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και ροδίσουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια (αφού σουρώσουμε τα αποξηραμένα), τα φέρνουμε μια βόλτα να γυαλίσουν και τα αφήνουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 2 ώρες. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο νερό. Λίγο πριν από το τέλος ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Κατόπιν βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και συνεχίζουμε το βράσιμο της σάλτσας ώσπου να δέσει και να μείνουν τα μανιτάρια με το λάδι τους. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι και πολτοποιούμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα στο multi ή με τη ράβδο χειρός. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Μεταφέρουμε το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος, το xαράζουμε σε φέτες (χωρίς να τις κόψουμε τελείως), μοιράζουμε ανάμεσα στις φέτες τη σάλτσα μανιταριών και απλώνουμε γύρω τα κατεψυγμένα λαχανικά. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα μπεαρνέζ με την κρέμα γάλακτος, περιχύνουμε το κρέας και τα λαχανικά, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
troktiko.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου