add

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ


      για ένα μέτριο ταψί:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 3 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 %
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
      για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα. Δεν έχει σημασία η σειρά των υλικών. Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το νερό, το μπέικιν πάουντερ και κατόπιν το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Παίρνουμε τα φύλλα ένα-ένα, τα «μαδάμε» σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας. Χρησιμοποιούμε όλο το πακέτο. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια και το απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί μας. Το βάζουμε στο αερόθερμο να ψηθεί για 30 – 40’ στους 180 βαθμούς. Μετά, βράζουμε για πέντε έξι λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού και περιχύνουμε το γλυκό μας.
Η πορτοκαλόπιτα αυτή δε χρειάζεται αλεύρι. Το μυστικό της είναι ότι "δένει" με τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας. Η γεύση είναι σαν πατσαβουρόπιτα με γεύση πορτοκάλι, σιροπιαστή και δροσερή.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Πηγη:Νηστικο αρκουδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου