add

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΣΑΛΤΣΑ ΤΖΕΡΚ


ΣΑΛΤΣΑ ΤΖΕΡΚ
4 κρεμμυδάκια
Ένα ματσάκι φρέσκο θυμάρι
3 φρέσκα φύλλα δάφνης
Αλεσμένο γαρύφαλλο
Αλεσμένο μοσχοκάρυδο
Αλεσμένο μπαχάρι (allspice)
6 κουταλιές ρούμι
6 κουταλιές ξίδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά ρευστό μέλι
1 τσίλι
4 σκελιδες σκορδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα περισσότερα φύλλα από το μάτσο του θυμαριού, 3 φύλλα δάφνης (χωρίς τα κοτσάνια), μία μεγάλη πρέζα γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και μπαχάρι, 6 κουταλιές ρούμι και άλλες 6 κουταλιές ξίδι, 1 κουταλιά μέλι και 2 κουταλάκια αλάτι. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους από το τσίλι και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με 4 λιωμένες σκελίδες σκόρδο (τις βάζουμε στον πολτοποιητή με τη φλούδα). Χτυπάμε με το καπάκι τοποθετημένο ώσπου να γίνει πολύ λείος πολτός. Προσθέτουμε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αν είναι πολύ στεγνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου