add

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


  • 10-12 μετρίου μεγέθους κολοκυθάκια -
Για τη γέμιση -
  • 850 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς-
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο ή ψιλοκομμένο -
  • 1 ½ φλ. του καφέ ρύζι γλασέ -
  • αρκετό άνηθο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό, ότι θέλετε (προσωπικά προτιμώ τον άνηθο) -
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι -
  • λίγο χυμό λεμονιού -
  • αλατοπίπερο -
Για το αυγολέμονο -
  • 2 αυγά -
  • Χυμό από 2 λεμόνια -
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ, λιωμένο μέσα στο χυμό λεμονιών -
  • Ζουμί από το φαγητό -
Σε βαθύ μπολ, ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης, τα ζυμώνω πολύ καλά και βάζω το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ, πλένω πολύ καλά τα κολοκυθάκια, τα στραγγίζω, αφαιρώ τις δύο άκρες τους και αδειάζω με το ειδικό εργαλείο την ψίχα τους.
Στη συνέχεια γεμίζω προσεκτικά τα κολοκυθάκια και τα στρώνω σε κατσαρόλα. Αν μείνει λίγη από την γέμιση, πλάθω μπαλάκια και τα βάζω μαζί με τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα μου.
Ρίχνω πάνω ¾ φλ. τσαγιού λάδι, ζεστό νερό να τα σκεπάζει, κλείνω την κατσαρόλα, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω τα κολοκυθάκια μου για περίπου 40 λεπτά.
Ετοιμάζω και το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά πολύ καλά, ρίχνω στα χτυπημένα αυγά τον χυμό με το διαλυμένο κορν φλάουρ και ζεστό ζουμί από το φαγητό.
Περιχύνω τα κολοκυθάκια με το αυγολέμονο, ανακινώ την κατσαρόλα και το φαγητό μου είναι έτοιμο.
πηγη:Αρωμα δαφνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου