add

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ



Υ λ ι κ ά:
750 γραμ.φρέσκα φύλλα
1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα+κανέλα
1 πακέτο(250 γραμ.) βούτυρο φρέσκο
1 πακέτο βιτάμ(250 γραμ.

Σ ι ρ ό π ι:
5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2 κουταλιές σούπας γλυκόζη

Ε κ τ έ λ ε σ η:
Σε μεγάλο ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω...και ρίχνουμε ομοιόμορφα τα καρύδια+κανέλα και στη συνέχεια τα υπόλοιπα φύλλα πάνω.Κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια...(αλλά όχι μέχρι κάτω).Λιώνουμε τα βούτυρα και τα ρίχνουμε από πάνω καυτά....να πάνε παντού.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (150 βαθμούς
C) 1 ώρα και κάτι...να ροδίσει...
Αφήνουμε να κρυώσει καλά ο μπακλαβάς...Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν βράζει,βάζουμε τη γλυκόζη...τ'αφήνουμε 5 λεπτά να βράσει...και...το σιροπιάζουμεεε!!!Τέλος κόβουμε μέχρι τέρμα τον μπακλαβά μας.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου