add

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ

Υλικά

Για 8 άτομα
      για τη ζύμη:
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 ποτήρια νερό
  • λίγο λάδι
      για την ευρωπαϊκή πίτσα:
  • λίγο gouda
  • 2 ντομάτες σε φέτες
  • λίγο ζαμπόν
  • λίγο μπέικον
  • λίγα μανιτάρια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
      για την παραδοσιακή πίτσα:
  • λίγο τριμμένο gouda
  • λίγη φέτα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτα με αλάτι και ρίγανη
  • 2 πράσινες πιπεριές σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • λίγες ελιές σε λεπτές φέτες

Διαδικασία

Για τη ζύμη της πίτσας ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα 1 ποτήρι νερό κρύο και περίπου 2 φλιτζάνες αλεύρι για την κάθε πίτσα. Επίσης προσθέτουμε την μαγιά και μια κουταλιά του γλυκού λαδάκι.
Ανακατεύουμε αρχικά και έπειτα ζυμώνουμε. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου σκεπασμένη με βαμβακερό ύφασμα.
Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξουμε τη ζύμη. Αλευρώνουμε το τραπέζι και ανοίγουμε αρχικά με τον πλάστη και αν είμαστε δεξιοτέχνες του είδους και με τα χέρια μας στον αέρα! Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ πολύ λεπτή.
Αφού ανοίξουμε ζύμη για δύο πίτσες, είμαστε έτοιμοι να στρώσουμε τα υλικά.
Για την ευρωπαϊκή πίτσα:
Στρώνουμε με τέχνη περισσή την ντομάτα, το μπέικον, το ζαμπόν, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το τριμμένο gouda. Την ψήνουμε στο φούρνο, σε αλευρωμένο ταψάκι για περίπου 10 λεπτάκια.
Για την παραδοσιακή πίτσα:
Στρώνουμε πρώτα την σάλτσα ντομάτα, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τις ελιές, την φέτα χοντροτριμμένη και τέλος το gouda. Την ψήνουμε σε αλευρωμένο ταψάκι για 10 λεπτά περίπου.
Ευρωπαϊκή ή παραδοσιακή είναι και οι δύο νοστιμότατες.
Καλή όρεξη!
Νηστικο αρκουδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου