add

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

food+dring//ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

Πατατόπιτα

Πατατόπιτα
Υλικά
(8-10 μερίδες)

1 κιλό πατάτες//300γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
1 πακέτο κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
2-3 αβγά
3 κ. σ. θρυμματισμένη φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με νερό, βράζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις λιώνουμε σε μίξερ κάνοντάς τις πουρέ. Έπειτα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά ώστε το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε  και το τριμμένο τυρί. Τέλος, χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα αλατοπιπερώνοντας. Ανακατεύουμε καλά και όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί το αποσύρουμε από το μίξερ.
Σε μεσαίου μεγέθους πυρέξ ή ταψάκι, αδειάζουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με τη θρυμματισμένη φρυγανιά. Ψήνουμε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου