add

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ

    ΥΛΙΚΑ

  • 400 γραμ. βολίτες (αποξηραμένοι και φρέσκοι)
  • 60 γραμ. Βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • ζωμός κότας (1 γαβάθα)
  • νερό από μουλιασμένα μανιτάρια (1 γαβάθα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγη κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ light
  • λεμόνι

   ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα μυστικά της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής είναι αμέτρητα, αλλά καμιά συνταγή δεν είναι πετυχημένη χωρίς τα σωστά υλικά. Αναδείξτε λοιπόν κάθε μαγειρική σας έμπνευση με τη γεύση και την ποιότητα της Κρέμας Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ.
Τα μανιτάρια που χρησιμοποιούμε για τη μανιταρόσουπα είναι 200 γρ. φρέσκα και 200 γρ. αποξηραμένα. Τα αποξηραμένα μανιτάρια τα μουλιάζουμε πρώτα σε νερό και μετά τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Το ζουμί στο οποίο μούλιασαν τα μανιτάρια δεν το πετάμε, αλλά το χρησιμοποιούμε στη σούπα.
Έτσι, βάζουμε λίγο βούτυρο στην κατσαρόλα να λιώσει και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε και το σκόρδο. Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομματάκια - όσο ψιλά θέλουμε - και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε το νερό που μούλιασαν και το ζωμό κότας. Κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 4 με 5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ light και περιμένουμε σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σούπα.
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει και στο τέλος βάζουμε λίγο λεμόνι.
Σερβίρουμε και «πουδράρουμε» με μαϊντανό.
Καλή όρεξη!
Νηστικο αρκουδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου