add

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ψητό αρνάκι με σως γιαουρτιου

 Ψητό αρνάκι με σως γιαουρτιου

Ψητό αρνάκι με σως γιαουρτού Η συνταγή που ακολουθεί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να
δείτε ότι

το στραγγιστό γιαούρτι ενδείκνυται για πολλές συνταγές.


Υλικά (για το αρνί)
1 κιλό αρνίσιο μπούτι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμός 1 λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι

Υλικά (για τη σος)
500 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
2 ποτήρια γάλα
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
4 αβγά

Εκτέλεση
1.
Κόβουμε το μπούτι του αρνιού σε μικρά κομμάτια. Είναι βέβαια
προτιμότερο να το ζητήσουμε από το χασάπη μας να κάνει τη διαδικασία
αυτή.
2. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και
προσθέτουμε το λεμόνι, το σκόρδο, το βούτυρο και ένα ποτήρι νερό. Το
βράζουμε για 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
3. Παίρνουμε το αρνί και το
βάζουμε σε ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για
περίπου μία ώρα. 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο στο φούρνο,
ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σος και ανακατεύομε καλά.
4. Περιχύνουμε το ψητό και το αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά με τη σος. Το αρνί είναι έτοιμο να σερβιριστεί ζεστό.


queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου