add

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Κόκκορας κρασάτος!



   

Κόκκορας κρασάτος!


Ένα πεντανόστιμο πιάτο για απαιτητικούς της γεύσης!!

ΥΛΙΚΑ:
1,5 κιλό κοτόπουλο κομμένο στα 8
750 γρ. κόκκινο κρασί
2 κρεμμύδια κομμένα
3 σκελίδες σκόρδο

2 κύβους μυρωδικών
300 γρ. μπεϊκον κομμένο σε κύβους
0,5 κιλό μανιτάρια
300 γρ. νερό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο κρασί για 24 ώρες με λίγα μυρωδικά. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε καλά το κοτόπουλο αφού το έχουμε στεγνώσει πρώτα καλά.

Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε το κρεμμύδι, το μπεϊκον και προσθέτουμε το κοτόπουλο, τους κύβους κοτόπουλου και νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Στα 20 λεπτά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκι. Στα 40 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τέλος στα 60 λεπτά αφαιρούμε το κοτόπουλο και σε περίπτωση που χρειάζεται να δέσει η σάλτσα περισσότερο το βράζουμε για λίγο ακόμη και δένουμε στο τέλος με λίγο βούτυρο.


Himaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου