add

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ
Τι χρειαζόμαστε:

500 γρ. φύλλο κρούστας
1/2 φλ. μαργαρίνη
λάδι για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Πως το κάνουμε:

Στρώνουμε τα φύλλα δύο-δύο βουτυρώνοντας ανάμεσα τους.
Διπλώνουμε στη μέση, βουτυρώνουμε πάλι και ύστερα τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Βρέχουμε στην άκρη για να κλείσει καλά.
Βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο για να σφίξουν.
Τα κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα τα κουρκουμπίνια λίγα λίγα και αφήνουμε 2-3 λεπτά να σιροπιαστούν καλά.


Ο χρόνος για το σιρόπιασμα είναι ενδεικτικός. Μπορεί να τα θέλετε πιο σιροπιασμένα οπότε θα πρέπει να τα αφήσετε λίγο παραπάνω.

Αν θέλετε να παραμείνουν κριτσανιστά μην τα σκεπάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου