add

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Σαλάτα με ραντίτσιο και ρόκα

Σαλάτα με ραντίτσιο και ρόκα


Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/4 κούπας καρύδια, χωρισμένα σε τέταρτα
1 κουταλιά σουσάμι, ψημένο
2 φέτες φορμαέλα, ψητή ή τηγανητή
1 μικρό κόκκινο ραντίτσιο
1 δεμάτι ρόκα
150 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι


Για το ντρέσινγκ

1/4 κουταλάκι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελάχιστο σκόρδο, τριμμένο
1 κουταλάκι μουστάρδα έτοιμη
1 κουταλάκι μέλι
1/4 κούπας λάδι
1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλιές καλό κρασόξιδο



 

Εκτέλεση

Κόβετε όλα τα σκληρά φύλλα από το ραντίτσιο και κρατήστε τα τρυφερά της καρδιάς και κόβετε σε κομμάτια. Στη συνέχεια καθαρίστε, κόψτε και πετάξτε τα κοτσάνια από τα φύλλα του σπανακιού και της ρόκας.
Πλένετε καλά και μ’ ένα ψαλίδι κόψτε τα σε κομμάτια. Αφού τα χορέψετε λίγο μέσα σε τρυπητό, να στραγγίσουν καλά, στρώστε τα σε βαθουλή πιατέλα, μαζί με τα φύλλα του ραντίτσιο.

Τοποθετήστε επάνω τα κομματάκια της φορμαέλας και πασπαλίστε τη σαλάτα με το σουσάμι και τα καρύδια.
Χτυπήστε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σ’ ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο και περιχύστε τη σαλάτα, λίγο πριν τη σερβίρετε.
sidagi.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου