add

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ

Υλικά Κύρια Υλικά
  • Κοτόπουλο ολόκληρο, 1, βρασμένο και ξεκοκκαλιασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Κρεμμύδι ξηρό, 2 τμχ., μεγάλα
  • Κεφαλοτύρι, ¼ κιλ., τριμμένο
  • Πιπέρι μαύρο
  • Βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Ζωμός κοτόπουλου
  • Γάλα εβαπορέ, 1 φλιτζάνι/-α του καφέ
  • Αλεύρι σκληρό, ¾ κιλ., για τη ζύμη
  • Ελαιόλαδο, 1 ½ φλιτζάνι/-α του καφέ, για τη ζύμη
  • Αλάτι, για τη ζύμη
  • Νερό, όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή ζύμη
 Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης καλά ώστε να γίνει μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη χωρίς να κολλάει στα χέρια. Τη μοιράζουμε σε τρία ίσα μέρη και την αφήνουμε ένα τέταρτο να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε ένα φύλλο με το ένα κομμάτι και το απλώνουμε σε ταψί χωρίς να το λαδώσουμε. Το βάζουμε για λίγα λεπτά σε προθερμασμένο και δυνατό φούρνο ώστε να πάρει χρώμα και να ξεραθεί. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το θρυμματίζουμε. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα κρεμμύδια, το κεφαλοτύρι, το πιπέρι, λίγο βούτυρο και τα κομμάτια του ψημένου φύλλου. Ρίχνουμε λίγο ζωμό όσο να τραβήξουν τα κομμάτια του φύλλου και να γίνουν μαλακά. Ανοίγουμε ένα φύλλο και το στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί και από πάνω βάζουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το οποίο λαδώνουμε πολύ καλά. Με ένα πινέλο απλώνουμε το γάλα στην επιφάνεια της πίτας και την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
in.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου