add

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

food+dring// ΜΑΝΤΙ


Υλικά

Για τη ζύμη:
1/2 κιλό αλεύρι
12 κουτ. σούπας αλάτι
2 αυγά
1 κουτ. σούπας λάδι
150γρ. γάλα ή νερό
Για τη γέμιση:
500γρ. αρνίσιος κιμάς
2 κρεμμύδια ξερά, μικρά, ψιλοκομμένα
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη: επάνω σε μαρμάρινο πάγκο βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε το κέντρο με το χέρι και βάζουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε ζωηρά, σχηματίζουμε κύλινδρο, ενώνουμε τις δύο άκρες, ζυμώνουμε ξανά κ.ο.κ. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια βρεγμένη πετσέτα για μισή ώρα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για ακόμη τρεις φορές. Κόβουμε το ζυμάρι σε πέντε ίσα μέρη κι ανοίγουμε φύλλο, το καθένα με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 25 εκατοστά, πασπαλίζοντας διαρκώς με αλεύρι. Κόβουμε κάθε φύλλο σε μικρά τετράγωνα ή στρογγυλά κομμάτια ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στο μαντί μας.
Γεμίζουμε τα μαντί με τον κιμά και τα κλείνουμε, σκεπάζοντας τη μια πλευρά με την άλλη και πιέζοντας τις άκρες για να κλείσουν σωστά, ενώ τις στρίβουμε για να πάρουν το σχήμα σαν τορτελίνια (μπορούμε να κάνουμε και πουγκάκια ή άλλα σχήματα).Τα βράζουμε μέσα σε ζωμό κρέατος και τ’ αδειάζουμε στο πιάτο. Περιχύνουμε με αραιωμένο σκορδάτο γιαούρτι σακούλας και ζεσταίνουμε το πιάτο πάνω στη φωτιά. Περιχύνουμε με καμένο βούτυρο και κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε το μαντί ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου