add

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Μελιτζάνες ιμαμ

Μελιτζάνες παπουτσάκια



Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φλιτζάνι φέτα
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις μελιτζάνες, λίγο αλάτι και αφήνουμε για 5 λεπτά .Τις βγάζουμε και αφού κρυώσουν τις κόβουμε στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε λίγο από τη ψίχα τους. Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με αλάτι. Σοτάρουμε, με το μισό λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις μισές ντομάτες, τον μαϊντανό. Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, ρίχνουμε από πάνω τις υπόλοιπες ντομάτες και το λάδι, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου