add

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΣΑΜΑΛΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ


ΣΑΜΑΛΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
Υλικα
500 γρ.σιμιγδαλι χονδρο
2 φλυτζ.ζαχαρη
750 γρ γιαουρτι
1 φακελακι μαστιχα κοπανισμενη
1 κ-γ μπεικιν παουντερ
1 κ-γ σοδα μαγειρικη
100 γρ.βουτηρο γαλακτος λιωμενο
ΣΙΡΟΠΙ
700 γρ.ζαχαρη
1 λιτρο νερο
1 κ-σ γλυκοζη
1 φλουδα λεμονι
λιγη  μαστιχα κοπανισμενη 
λιγα αμυγδαλα φιλε
Εκτελεση
Ανακατευουμε τη ζαχαρη με το σιμιγδαλι τη μαστιχα το μπεικιν και τη σοδα δυαλυμενη σε μια κουπα νερο.Προσθετουμε και  το γιαουρτι και ανακατευουμε καλα.Βουτηρωνουμε ενα ταψι  36 cm και ριχνουμε μεσα το μιγμα.Απλωνουμε το μιγμα ομοιομορφα και το αφηνουμε λιγη ωρα να σταθει .Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180c για 40' περιπου να φηθει και να ροδισει.Ετοιμαζουμε και το σιροπι.Μολις το γλυκο ειναι ετοιμο ζεστο το χαρασουμε με μαχαιρι και το περιχυνουμε πρωτα με το βουτηρο και μετα με το σιροπι.Πασπαλιζουμε με τα αμυγδαλα. και αφηνουμε 3 ωρες περιπου να τραβηξει καλα το σιροπι.
πηγη:lixoudis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου