add

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

food+dring// ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Γλυκό με ινδοκάρυδο
Συστατικά:
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 κούπα αλεύρι φαρίνα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουτ. γλυκού baking powder
4 αυγά
2 βανίλιες άρωμα
½ κούπα ινδοκάρυδο για γαρνίρισμα
Σιρόπι:
1 ½  κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 ξυλαράκια κανέλλα
Μερίδες: 12 μεγάλα κομμάτια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι και στην συνέχεια ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά.

Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει και μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το σιροπιάζουμε ζεστό.

ΠΑσπαλίζουμε με καρύδα και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!!
 food daily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου